Beskjæring Og Staking Tomater For mer frukt


   Av AnnettewBeautiful, gigantiske, og perfekt tomater vokser ikke av seg selv! Mens tomater oppsto i naturen, har hundreår med jordbruk produsert utallige varianter, hver trenger sine egne spesielle omsorg. Noen varianter av tomat vokser i kompakt buskete former, mens andre vokser og vokser, som vinstokker, kontinuerlig innstilling frukt. For friske tomatplanter, må nøye oppmerksomhet rettes mot den enkeltes behov for variasjon. Noen varianter er robuste og motstandsdyktige mot sykdommer, mens andre trenger mer pleie. Avhengig av hvilken type tomat og ønsket avkastning, beskjæring og staking tomatplanter skal sikre et sunnere, mer robust innhøsting.

Hva er Beskjæring?

Når folk flest tenker på beskjæring, tror de av trær og busker. Vi beskjære trær for å endre formen, øke air-flow gjennom kalesjen, redusere størrelsen, og fjerne døde eller syke tre. Tomat beskjæring fungerer på samme måte. Når du beskjærer et anlegg, stimulerer du ny vekst. Riktig Tomatoe beskjæring teknikker sikre at beskjæring stimulerer frukt vekst og anlegg helse, snarere enn mer generelle veksten.

Beskjæring for Plantehelse

Tomater nytte av god luftsirkulasjon, som de er utsatt for sykdommer dersom de forlater opphold våte eller er innkapslet i konstant luftfuktighet. Beskjæring bidrar til å tynne ut tomatplante slik at luften beveger seg fritt. Tomater, når angrepet av sykdom eller skadedyr kan komme, men må den skadde delen av anlegget skal fjernes slik at skaden ikke sprer seg til resten av anlegget.

Beskjæring for økt Harvest

Hver gang en plante blomster, når blomsten er pollinated, vil den produsere en frukt. Saftige tomater vi elsker å spise faktisk er fruktene av tomatplante. Energisk, vil vine typer tomater vokse evig hvis ikke stoppet! Et anlegg kan bare produsere en viss mengde sukker å “mate” frukt, derfor vil tomatplanter med mer frukt produsere mindre frukt. Beskjæring side-skudd hjelper med å minske mengden frukt på anlegget, og gjør anlegget til å sende alle av sin energi til et par, velger frukt. Fjerne side-skudd helt sikrer at tomatplante “konsentrerer” sine næringsstoffer og energi inn i tomatene på anlegget.

Hva er Staking?

Staking er prosessen med å gi støtte til en plante. Staking bidrar til å fremme luftstrøm gjennom hele anlegget, og sikrer mindre oppsamling av fukt, og færre sykdommer. Staking hjelper også støtte tomatplanter som de vokser og produserer tung frukt. Tomat stilker er skjøre og vil brekke under for mye belastning. Mange typer staking mekanismer eksisterer inkludert merder, trellises og singel stakes. For samlede støtte, merder er enkle løsninger. Tomat merdene kan begrense luftstrømmen, slik trellises og rammer er et bedre alternativ for total plante helse. Rådfør deg en tomat voksende referanse som How To Grow Saftige Tasty Tomater for en sammenligning av 11 staking teknikker.

Riktig staking teknikken vil avhenge av tomat variasjon og individuelle gardeners høsting mål.

Beskjæring og Staking er nøklene til suksess tomat vokser, når de fremmer generelle plante helse og høyere frukt yield.http: / / www.bestjuicytomatoes.com

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.