Dont Worry Be Happy … At Work


   Av Johnny Cyreous “Den høyeste belønning for mans slit er ikke hva han får for det, men hva han blir med det.” John Ruskin

Min sønn kom hjem fra en basketballkamp i går kveld alle glødet skryter om hvordan han nesten fikk en dobbel trippel, eller var det en trippel dobbel, Im ikke sikker. Grunnen til det slo meg var han var i en tilstand av ren glede. Opprømt fra bare spille en konkurransedyktig spill med en haug av andre basketball entusiast, var han ikke klar over hvordan hans ansikt skinte og enkel tilstand av glede gjorde meg glad for en kort stund. Ja, glede fengende! Jeg begynte å tenke på “glede” og hvordan det brukes på arbeidet vårt.

En annen ting kom til meg da jeg så at bemerkelsesverdige øyeblikk av ren glede i mitt son ansikt. Det var som Bobby McFerrin sangen fra tilbake i 80s, husk, “Dont-Worry Be Happy”? Snakk om å bli millionær, bet jeg at McFerrin har en anstendig mengde scratch liggende rundt. Jeg leste nylig en artikkel som viste hvor mye den sangen har blitt brukt i filmer, popkultur og reklame, og jeg var blåst bort! Her er en kort oppsummering: “Dont Worry Be Happy” ble referert til i filmen “Public Enemy”. George Carlin skrev om det i sin bok “Napalm og Silly Putty. Den ble brukt i filmene “Jarhead” og “Dawn of the Dead”, “Nedenom-Away». Den ble brukt av George H. Bush i 1988 valg til McFerrin protesterte mot den. Han var en demokrat selvfølgelig. Den ble brukt i to episoder av “The Simpsons”. Sangen ble tilpasset en “Alamo Rent a Car” kommersielle. Den brukes i en “Nintendo DS” spillet “Phoenix Wright: Ace Attorney». Den ble brukt i en episode av “The Fresh Prince of Bel-Air». Det dukket også opp i en episode av “The 70s Show” og gjorde det på en “Huggies” kommersielle. Sangen vant en “Grammy” for “Best Song of the Year” i 1989. Det var i førsteplassen på “Topp 100 Billboard Hits”-liste i to uker i 1988.

Jeg tror populariteten til at McFerrin sangen har mye å gjøre med det faktum at ikke bekymre seg og være glad er der de fleste av oss ønsker å være. Mennesker trenger å være lykkelig. Kom å finne ut, vi blir glade er viktig for helsen vår. Nylige studier har indikert at når vi er glade vi skille ut hormoner som styrke immunforsvaret i kroppen vår. En studie på stress for eksempel avdekket at stress medfører et fall i antall lymfocyttene (hvite blodlegemer) i kroppen. Disse hvite blodlegemene er viktige aktører i immunsystemet. Så hvis du kan kontrollere stress, kan du øke immunitet. Dette selvfølgelig kontroller sykdom og til slutt er relatert til hvor lenge vi lever. Id si at har alt å gjøre med å være glad!

Ja, lykke viktig! Vi trenger å være lykkelig i alle våre aktiviteter, herunder arbeid. Derfor er da jeg ble arbeidsstyrke utvikling trener i 1998 ble jeg overrasket over å høre at de fleste amerikanere var misfornøyd med jobben sin. Statistikk forteller oss at over 60 av amerikanere ikke er fornøyd med jobbene sine. Jeg så det hverdagslige, folk kommer for å se meg etter å ha mistet en jobb og erklære at de aldri var fornøyd ved de fleste av jobbene sine. It er ikke rart vi høre sanger som “Working Nine to Five” og “Take This Job and Shove it!” som amerikanerne piske ut fra sinne på sin ulykkelighet med arbeidet.

Men ta komfort ved tanken på at denne informasjonen har gjort en virkning, og vi ser en ny generasjon av arbeidstakere som er å snu for å møte problemet og gjøre lykke på jobben sin bekymring. Til syvende og sist hva vi finner er folk leter etter riktig jobb kamper mer enn noensinne. De har blitt gjort oppmerksom på at lykken på jobben er viktig, og de leter etter jobber som skal levere dem at lykke selv ved ofringen av lønn hvis de må.

Hvilket bringer oss til det tilbud for i dag som jeg har på mitt nettsted http://cyreousquotes.com John Ruskin, en engelsk reformator fra slutten 1800s sa: “Den høyeste belønning for mans slit er ikke hva han får for den, men hva han blir med det. I siste instans må jobbe bringe oss tilfredshet, i likhet med tilfredshet sønnen min hadde da han kom hjem fra sin basketspill skinnende med glede av hans konkurransedyktige seier. Arbeidet må være sånn! Tilfredshet om vårt arbeid utvider oss, den fyller våre annullert vi må være nødvendig og nyttig mennesker. Når vi forsøker å lære et yrke og sette vår kunnskap til å arbeide, og prøver å bedre verden eller de ting som vil gjøre verden til et bedre sted, vi til slutt føler jag kan vi bare forklare som “glede”. Min leveregel for livet: “Når vårt arbeid gjør en bedre verden, gjør den til et bedre oss. Vi slutt skaper oss selv gjennom meningsfylt arbeid. Vårt arbeid er oss.

Min oppfordring til deg er å finne den type arbeid som kan gi deg glede. Du vil bli glad i ditt arbeid, dine dager vil gå av raskere, og du vil se at å leve er en flott ting! Du vil føle stolthet som kommer fra oppretting, hovedsakelig lage deg. Du kan deretter finne selv nynnende at catchy liten melodi jeg hører nå Dont Worry Be Happy! John Cyr er en pensjonert arbeidsstyrke utvikling trener og motiverende konsulent som skriver artikler og ledere under pseudonymet Johnny Cyreous eller Cyreous. Han har en nettside med sitater av kjente mennesker og talsmenn sin undervisning på www.cyreousquotes.com