Hvorfor bruke en Headhunter ?


   Av Greg HeslinWhy bruke en headhunter? Headhunters brukes til varierte årsaker, inkludert og mest spesielt for folk på jakt etter mellomledere og lederstillinger innenfor valgte industri. Headhunters spesialiserer oss på et bredt søk som gir kandidater som både er i slekt og direkte relatert til jobben stillingene de søker etter. Imidlertid er headhuntere eller eventualitet utøvende rekrutterere ikke så vidt sett, respektert eller regnet for å være så hederlig som retainment utøvende rekrutterere.

Generelt selskaper som konsulenter og bemanningsforetak bruke headhuntere å finne folk til kontrakt eller full-time/permanent jobber. Andre større bedrifter og bedrifter bruker dem til tider, men de er mer rettet til generell bemanning.

Headhunters er nyttig når du leter etter mer generalisert stillinger, inkludert ledelse, men deres fokus er å hjelpe sin klient for å finne potensielle kandidater at klienten selv ikke klarte å finne tross for alle anstrengelsene annonsering på Internett og i trykte medier. De pleier å være mindre interessert i behovene til kandidaten, og dermed deres søk er basert på begrenset kriterium som grunnleggende jobb erfaring kamper, begrensede ferdigheter og noen eller ingen kvalifikasjoner. De vil følge de samme prosedyrene på mange måter som en retainment utøvende rekrutterer ved å kompilere lister, gjennomføre innledende intervjuer med kandidater og deretter videresende den beste igjen til sine klienter. Det er imidlertid en høy risiko for at kandidatene blir sendt til kundene kanskje ikke helt egnet for stillinger i spørsmålet.

Dessverre headhuntere varierer i etikk, evne og vilje til å gjøre en skikkelig jobb. Dette er en av grunnene til at de har fått så dårlig trykk. Det har vært tilfeller der kandidater har jobbet med headhuntere og endte opp med ikke å få en posisjon i det hele tatt. Noen av dem har vært kjent for å samle inn igjen samt oppbevaring avgifter fra kandidater da de fleste anerkjente rekrutterere belaste en kandidat ingenting og bare belaste sine kunder. Noen har fryktelig rekruttering politikk, blant annet mangel på kommunikasjon med kunder og kandidater, slik at alle i mørket om hva arbeidet har de gjort det hele tatt. Noen er ikke som forsvarlig i søkene sine, og har brutt taushetsplikten, slik at potensielle kandidater til å miste sine nåværende posisjoner som deres arbeidsgivere har blitt tipset om deres jobbsøking aktiviteter. Faktisk vil den verste typen headhunter frem noen og enhver til å gjenoppta sine kunder med total ignorering om hvorvidt kandidaten er egnet eller ikke. Dette er sløsing med tid, penger og noen ganger kontrakter med kunder.

Den beste tilnærmingen med headhuntere har vært til kandidater til å vente på headhuntere å kontakte dem, fordi dette viser tydelig at de er interessert i dem som kandidater til bestemte stillinger. Men dette er ikke idiotsikker og klient og kandidater finner at en tilfeldig liste over kandidater blir kontaktet

Når du bruker en headhunter er det viktig å finne noen som kan være klarert før engasjere dem i en kontrakt. Dette gjøres best ved å finne et annet firma som har brukt sine tjenester før og får en anbefaling. Likeledes er det avgjørende for et selskap å insistere på at de ikke er sendt alle gjenopptas i sikte og at de er helt informert om arbeidet de headhunter gjør.

De viktigste tingene å huske på når du bruker en headhunter er:

  Kvalitet arbeide for en rimelig penge

  God kommunikasjon politikk

  Referanser og anbefalinger fra andre selskaper som har brukt deres tjenester

  En evne til å gjøre en god kandidat søk etter folk som er egnet til en stilling, og ikke bare noen og enhver fortsette

Som konklusjon kan bruke en headhunter være svært gunstig for mellomledere og utøvende positive fylling så lenge headhunter er aktverdig. Headhunting er så variert i sin etikk og forretningspraksis at det er svært lett å bli fanget opp av et selskap som ekstra store honorarer for liten eller dårlig work.Greg Heslin er en bestselgende karriere råd og “street smart” tips forfatteren om hvordan å overleve in the 21st Century workplace.To vite mer om FRI cutting edge karriere tips og teknikker, kan du besøke webstedet hans http://www.My-New-Career.com

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.