Hvorfor bruke Executive Search Firmakunde ?


   Av Greg HeslinMany selskaper bruker Executive Search firmaene i mange forskjellige grunner. For det første er det viktig at firmaet som brukes har en spesielt definert kunnskap eller erfaring i å søke i en bestemt industrisektor eller finne kandidater innenfor en definert gruppe. De fleste av disse firmaene er utpekt i henhold til deres funksjon og praksis, med spesifikk kompetanse innen definerte bransjer, inkludert slike områder som menneskelige ressurser eller økonomi. Dernest kan kunder eller arbeidsgivere være på jakt etter bedrifter som følger strenge tidsfrister, kan arbeide raskt og effektivt i en begrenset tidsperiode, har en unik og praktisk perspektiv, har et omfattende nettverk av kontakter og er i stand til å arbeide diskret.

De fleste arbeidsgivere velger slike søk firmaer som kan gi faglig nivå råd i forhold til detaljert attributter utpekt jobben posisjoner og gi godt egnet og kvalifisert individuelle kandidater. Det forventes at slike firmaer er i stand til å gi en umiddelbar liste over de beste kandidatene innenfor minst de første 4 ukene av retainment deres. Firmaet må kunne innskrenke den potensielle kandidaten listen etter foretak kandidat intervjuer og presentere en mer definert liste til arbeidsgivere. Dette gjør at arbeidsgivere til å velge deres utvalgte kandidater og gjennomføre egne intervjuer å velge riktig tilpasset individuelle for stillingen uten å kaste bort verdifull tid og kostnader. For det tredje, arbeidsgivere forventer gode kommunikasjonslinjer og kontinuerlig oppdateringer angående en firms søker å sikre at søkene er progresjon på et tilfredsstillende tempo.

Når en executive search firm har blitt valgt til bransjespesifikke representanter fra firmaet, arbeide med en arbeidsgiver sørge for at jobben rolle og kvalifikasjoner og erfaringer er nødvendig for stillingen er klart forstått. Arbeidsgivere forventer at selskapet vil bli kjent med dem, deres strategier, sine utfordringer, deres virksomhet kulturer, deres ansatte, og de spesifikke ferdigheter og egenskaper som arbeidsgiverne trenger i en potensiell kandidat. Bedrifter bør kunne samarbeide tett med arbeidsgivere i etableringen av job beskrivelse og den til den perfekte kandidat.

Arbeidsgivere er også på jakt etter bedrifter som har et profesjonelt team som inkluderer administratorer og medarbeidere som kan koordinere oppgaver å bistå konsulenter som skal utføre sine søk. De forventer at disse faste konsulenter vil benytte et omfattende ressurs nettverk som omfatter gjeldende funksjonelle og industriell forskning, spesialiserte databaser, informasjon om deres bedrifter og variert Internett-verktøy for å hjelpe dem å identifisere målrettede markedet. Slike forskningsområder omfatter andre konkurrerende arbeidsgivere og andre selskaper fra beslektede eller lignende bransjer hvor potensielle kandidater kan bli funnet. Kort sagt, arbeidsgivere vil executive search bedrifter som gjør mye bak kulissenebakgrunnen forskning som vil hjelpe dem helt forstår arbeidsgivernemarkedet og kandidaten typer som er best egnet til jobben posisjoner.

Executive search firmaer er brukt på grunn av deres evne til å gå utover sin bakgrunn søk og kontrollere bestemte legitimasjon og bakgrunnen for hver potensiell kandidat de finner. Bedriftene må være i stand til å nærme seg disse kandidatene til dyrlegen sin interesse for ledige stillinger, intervjuet dem, vurdere dem og danne kandidat profiler. Når potensielle kandidater blir valgt, må de være korte oppført lenger ved spesielle kvalifikasjoner og evne til å passe innenfor arbeidsgiverneselskapene. På dette punktet vil arbeidsgivere ønsker å gå inn forhandlinger med potensielle kandidater og ønsker et søk firma som skal representere dem i de første innledende stadier.

Andre viktige kriterier på hvorfor arbeidsgivere bør bruke Executive Search firmaene omfatter bedrifterevner til riktig representere dem og utvikle profesjonelt firma-kandidat eller andre forhold under søk. Noen av disse må ha kontakter for å få råd og / eller opplysninger om potensielt anbefalte kandidater som kan være vurderer nåværende eller fremtidige karriere eller industri endringer.

Arbeidsgivere søker også bruk av Executive Search firmaene som godtar gjenoppta innsendinger fra potensielle kandidater utenfor sine søk. Disse bedriftene bør ha en database over disse personene, kategorisert etter ulike kriterier, inkludert kvalifikasjoner, erfaring og ferdigheter. Arbeidsgivere forventer at disse listene skal inkluderes som en del av de viktigste søket krav.

I konklusjonen, de fleste arbeidsgivere bruker executive search selskap av mange grunner, men viktigst for deres ferdigheter i bruk av alle faglige og juridiske midler til rådighet, både online og offline, og konvensjonelle og ikke konvensjonelle å sikre deres søk er grundig, oppfyller alle behovene til arbeidsgivere, og finjustere lister over egnede kandidater. Hver arbeidsgiver krever høye krav kombinert med kvalitet er utmerket kommunikasjon og faglig representasjon og advice.Greg Heslin en bestselgende karriere råd og “street smart” tips forfatteren om hvordan de skal overleve i det 21. århundre workplace.To vite mer om FRI cutting edge karriere tips og teknikker, kan du besøke webstedet hans http://www.My-New-Career.com

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.