Is Your Elevator Pitch Working ?


   Av Rita Ashley, Jobbsøk CoachWRITE A GREAT ELEVATOR PITCH

Hvordan vet du hvis Elevator Pitch fungerer? Spør folk Har du spørsmål? Er det spørsmål om arbeidet ditt, din suksess eller prosesser? Ønsker de å lære mer? Inviterer de deg til å snakke om legitimasjonen din? Tilbyr de å presentere deg for andre? Spørring de gjør dere på teknologier du brukt? Gjør de viser interesse, slik at du kan invitere dem til å møtes på en fremtidig dato? Spør de gjør for visittkortet?

Hvis du CANT svarer ja på de fleste av disse spørsmålene, er ditt elevator pitch ikke fungerer.

Tenk om du vil, du er i en heis med CIO i et selskap som du ønsker å arbeide. Som lykken ville ha det, har du nøyaktig tre etasjer sammen og du har til å generere interesse nok til å fortjene en forespørsel om kortet ditt, et møte eller en invitasjon til å gå ut av heisen for å fortsette diskusjonen. Hele ideen om heisen pitch er å kommunisere raskt hvorfor de ønsker å lære mer.

Enkelt sagt, er Elevator Pitch de mest kraftfulle og viktige verktøy for å få oppmerksomheten til en person som vil tilby deg fører, en mulighet til intervju eller introdusere deg til andre som vil gi dem.

Enten du snakker med en gammel venn eller et nytt bekjentskap, vil du den enkelte å ha et klart bilde av hva du gjør, hvorfor det er viktig og hva som skiller deg fra andre som gjør det samme. Din strategi er å gjøre dem så interessert i historien de stille spørsmål for å lære mer. Det er alltid feil å anta at fordi du har kjent noen lenge at de vet hva du gjør. Dermed heisen plasser for gamle venner og nye bekjentskaper har samme mål; genererer leads, introduksjoner og intervjuer.

Den taktikken du bruker, er å relatere det du gjør til hva de gjør. Forstå din klient. Hvis for eksempel du snakker med en finansiell person og du er en IT-tekniker, har du sannsynligvis dont vil understreke de nyeste teknologiene du gjennomført på rekordtid. Ønsker du å understreke hvordan det du gjorde påvirket bunnlinjen eller påvirke arbeidet hadde på lager eller kommende børsnotering.

Kritisk til denne samtalen er din egen forståelse av hva du gjør, gjør hva du unik og hvorfor noen ville vare. Det må være klar, konsis og interessant. Dette er din mulighet til å formidle din lidenskap for det du gjør og betydningen av resultatene. Noen ideer for å komme i gang.

Si hva du gjør først, er tittelen din ikke er spesielt viktig.

“Jeg bringe nye produkter til markedet.” Eller, «Jeg er en profesjonell markedsføring som bringer nye produkter til markedet.”

Si hva du gjør som er forskjellig fra andre markedsføring.

“Jeg bringe nye produkter til markedet i tide og på budsjett.”

Si hvorfor det er viktig, eller fordelen.

“Jeg bringe nye produkter til markedet i tide og på budsjett som bidro til min arbeidsgiver å være lønnsomt i sine tre siste kvartalene.”

Si hvordan du gjør dette.

“Min evne til å holde kommunikasjonen åpen mellom utviklingen ansatte, salg og markedsføring betyr at det er ingen overraskelser, og vi ordner alt det som kommer opp.”

Du vil kanskje konkludere på banen med en forespørsel. Avhengig av publikum som forespørsel kan for introduksjon, fører eller råd om hvem som kan peke deg i riktig retning. Nøkkelen er å formidle din entusiasme som det du gjør er viktig og unik.

Den siste og kanskje viktigste delen av banen er “take-away.” Hva er det én ting du vil at lytteren å ta unna samtalen? For å avgjøre om meldingen fungerer, gi banen til en tenåring. Hvis de lytter og kan fortelle deg hva du gjør, er du på rett spor.

OK, det that teorien om den Elevator pitch, here virkelighet. I alle mine år som arbeider med teknologi Professionals og styre, Ive sjelden funnet noen som har sin pitch ned kaldt. Det er vanskelig å se vårt eget bilde. Ja alle vet hva de skal gjøre, få gjør det veldig bra. Ofte er banen lunken og ordene bare snuble ut fordi arbeidssøker isnt komfortabel med det. Eller verre, det høres hermetisert og doesnt endres med publikum. Mitt råd? Practice, Practice, Practice.Better kontroll, raskere resultater. Svært målrettet Job Search Solutions. Kjøp “Jobbsøk feilsøkt, Insiders Guide to Job Search for Executives and Technology Professionals” lese blogger og kontakt Coach på http://www.jobsearchdebugged.com .

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.