spørsmål du bør spørre legen din


   Av Alan DohertyTreatment for prostatakreft er en av de raskest utvikling områder i medisin, som gir menn med et bredt og noen ganger forvirrende utvalg av behandlingsalternativene.

Mens vår vitenskapelige forståelse av sykdommen er marsjerte fremover, er kulturen av lege pasient forhold i Storbritannia skiftende saktere.

Noen pasienter er fortsatt motvillige til å spørre sin lege mange spørsmål.

Andre kan grille legen sin litt mer, men styre klar av det spørsmålet jeg ser som det viktigste av alt: hvor mange av disse prosedyrene har du utført?

I USA for eksempel, er pasientene godt praktisert i forskning behandlingstilbud deretter å spørre legene om sine erfaringer og resultater. Mye av denne informasjonen er tilgjengelig på internett.

Men i Storbritannia, er denne tilnærmingen ganske fremmed. Jeg ser et økende antall pasienter som har funnet min klinikk gjennom egen forskning, snarere enn en allmennlege eller konsulent henvisning.

Men pasientene sjelden spør hvor mange prosedyrer jeg har utført. Dette er muligens på grunn av en følelse av respekt, en oppfatning at det kan tyde på en mangel på tillit.

Men det er så viktig. Din evne til å utføre en prosedyre trygt, effektivt, med den optimale utfallet for pasienten er basert til en meget betydelig grad ved din erfaring med denne typen kirurgi.

Antall prosedyrer foretas av enkelte kirurger varierer dramatisk. En kirurg kan være opplært og kompetente til å utføre en bestemt operasjon. Det betyr ikke at han eller hun er den beste kirurgen for deg.

Prostata kirurgi er et felt der erfaringer kan gjøre en avgjørende forskjell for utfall. Fjerning av prostata (prostatektomi) er teknisk meget krevende fordi det er et funksjonelt aspekt til den.

Du er ikke bare å fjerne en svulst, du må gjøre så lite skade på nerver som styrer ereksjoner og muskelen som holder og utgivelser urin.

Etter å ha gjennomført mer enn 800 prostatectomies, jeg vet fordelene denne erfaringen bringer til mitt arbeid i form av resultater for pasientene.

Jeg var en av de første kirurger i Storbritannia for å utføre nøkkelhullet prostatektomi i 2003, et langt mindre inngrep med redusert blødning, og risikoen for komplikasjoner. Jeg har nå gjennomført mer enn 400 nøkkelhullet prostatectomies.

Jeg har også vært i stand til å utvikle min nerve-sparring teknikker, redusere marginene mellom fjerning av svulsten og erektil nerver.

Denne typen presisjon arbeid er avhengig av kirurgen kontinuerlig bruk og utvikling av sine ferdigheter ved foretaket en stor og fast caseload.

For å sette dette inn i en bredere sammenheng, er den siste utgivelsen av hjerteoperasjon statistikk en viktig utvikling for offentlig gransking av kirurgi.

Dette er imidlertid bare én, relativt lite felt hvor dårlig ytelse kirurger kan i noen tilfeller bidra til døden.

I prostata kirurgi postoperativ dødelighet er nesten ikke-eksisterende. Men det er svært store forskjeller for pasienter i form av livskvalitet de kan nyte etter operasjonen.

Du er avhengig av ferdighetene til kirurgen for å ikke bare fjerne alle kreftcellene, men dermed forårsake så lite skade som mulig til tilstøtende erectile nerver og blæren.

Du er sikkert innenfor dine rettigheter til å spørre legen din hvor mange prosedyrer han eller hun har gjennomført og om operasjonen kan utføres som nøkkelhullet og nerve-sparing kirurgi.

Jeg tar imot alle spørsmål fra pasientene mine og deres familier som dette er så kritisk til å gjøre et informert valg om riktig behandling alternativet for them.Alan Doherty er en konsulent urolog og medisinsk direktør i Birmingham Prostata Clinic. Et kompetansesenter for Prostate Cancer Treatment .